bTV Софийският апелативен съд е постановил предаването на израелския гражданин Гал Барак

...
bTV
Софийският апелативен съд е постановил предаването на израелския гражданин Гал Барак
Коментари Харесай

Предаваме Вълка от София на Австрия

 bTV Софийският апелативен съд е постановил предаването на израелския жител Гал Барак на управляващите на Австрия, оповестиха от Апелативна прокуратура - София.

Гал Барак, именуван от европейските медии " Вълка от София ", е търсен от австрийските управляващи поради хипотетично присъединяване в измами за десетки милиони евро, беше арестуван при опит да напусне България през " Калотина ", като тогава се е легитимирал с формален документ - постоянен паспорт на жител на Израел.

Срещу Гал Барак в Австрия се води следствие за няколко тежки закононарушения - машинация, в изключително огромни размери и изключително тежък случай, пране на пари, присъединяване в незаконна група и други

Касае се за широкомащабна, трансгранична незаконна активност, осъществявана на територията на Австрия, Германия, Швейцария, Сърбия и България от 2015 година до сегашния миг, вредите от която възлизат на над 10 000 000 евро, оповестява bTV.

Става дума за скица с хиляди излъгани, които са се записали във фиктивни платформи за вложения, като обаче преведените от тях пари се оказвали притежание на незаконната група. Средствата се нареждали към разнообразни банкови сметки.

Софийският апелативен съд е решил като основателни доводите на прокурора, че има заплаха Барак да се укрие и да извърши ново закононарушение.

С решението е позволено предаването му на Австрия и е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ", като той е бил арестуван в правосъдната зала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР